Volledig scherm
PREMIUM
Trainer Mark Smeding verkeert met zijn ploeg SSS in zwaar weer. © Haaglandenvoetbal.nl/Franca Dobbe

Hoe nu verder, want dieper kan voetbalclub SSS niet zinken

Lijfsbehoud in de tweede klasse staat voor SSS flink op de tocht. Sport Staalt Spieren heeft sinds 13 oktober geen punt meer gepakt en is na een vrije val op de ranglijst op de bodem van 2D beland. Trainer Mark Smeding reageert op zes onderwerpen over het tegenvallende seizoen.

1. Prestaties

De opdracht die Smeding in zijn eerste seizoen in Klaaswaal meekreeg, is lijfsbehoud in de tweede klasse, zonder nacompetitie te moeten spelen. Maar vooralsnog sprokkelde SSS net zo weinig punten (7) als hekkensluiter Zuidland en dreigt een directe aftocht naar de derde klasse. ,,Als staf geloven we erin dat we ons rechtstreeks kunnen handhaven", zegt Smeding. ,,Maar we hebben een resultaat nodig om de jongens daarin mee te krijgen. Nu zit je in een vicieuze cirkel, waarin steeds teleurstelling op teleurstelling volgt."

  1. Beleid OSV Oud-Beijerland leidt tot exit trainer Richard Koutstaal
    PREMIUM

    Beleid OSV Oud-Beijerland leidt tot exit trainer Richard Koutstaal

    Voor Richard Koutstaal zit zijn periode bij OSV Oud-Beijerland er over een paar maanden op. De 51-jarige trainer uit Spijkenisse is bezig aan zijn tweede jaar op sportpark Olympia. In zijn eerste seizoen vierde hij met OSV het kampioenschap in de vierde klasse. Op dit moment nemen de Oud-Beijerlanders plek vier in de derde klasse D in van het zaterdagvoetbal. Daarmee is zijn ploeg nog steeds in de race om, conform de doelstelling, voor het tweede jaar op rij te promoveren.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard