Volledig scherm
PREMIUM
Vuurwek tijdens de jaarwisseling 2019 / 2020 in het Hoeksche Waardse dorp Maasdam. © Qphoto

‘Hoeksche Waard, kies snel voor een vuurwerkverbod!’

In navolging van Rotterdam moet ook de Hoeksche Waard snel kiezen voor een vuurwerkverbod. Dat willen raadsleden Maurice Pahladsingh (fractie Pahladsing en Rood) en Vincent Rietvelt (GroenLinks). Nog deze maand moet er over gedebatteerd worden.

Ruim een week na de jaarwisseling in de Hoeksche Waard is de politie nog op zoek naar de maker(s) van een zelfgemaakte vuurwerkbom die werd afgestoken op het Weegje in het centrum van ’s-Gravendeel. ,,Een enorme ontploffing. Daar schrik je uiteraard van’’, zei een woordvoerder van de politie daar eerder deze week over. ,,En dat is absoluut onaanvaardbaar.’’

Dat vinden Pahladsingh en Rietvelt ook. Net als hun collega-raadsleden van de gemeente Rotterdam pleiten ook zij voor een algemeen vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling naar 2021 in de Hoeksche Waard. ,,De traditie zoals we die altijd hebben gekend is uit de hand gelopen. Oud en nieuw is nu een traditie van (milieu)schade en een gevoel van onveiligheid’’, stelt Pahladsingh.

  1. Waterschapsbelasting valt hoger uit dan afgelopen jaren

    Water­schaps­be­las­ting valt hoger uit dan afgelopen jaren

    De belastingenvelop van waterschap Hollandse Delta valt binnenkort in de brievenbus bij inwoners van de Hoeksche Waard. De rekening die daarop vermeld staat is hoger dan de afgelopen jaren, meldt heemraad Piet Kome (financiën). ,,Er is extra geld nodig om al het werk in 2020 te kunnen doen'', zegt hij, doelend op onder meer dijkversterkingen en het aanleggen van natuurlijke oevers in onder meer Piershil, Goudswaard en Strijen.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen