In 's-Gravendeel worden de honden onder meer op de dijken uitgelaten door Hondenuitlaatservice Streef van Sandra Streefkerk.
Volledig scherm
PREMIUM
In 's-Gravendeel worden de honden onder meer op de dijken uitgelaten door Hondenuitlaatservice Streef van Sandra Streefkerk. © john de pater

Hondenuitlaters krijgen flinke klap door corona

Met het thuiswerken vanwege het coronavirus worden in huiselijke kring taken opgepakt die anders werden uitbesteed. Zo merken de hondenuitlaatservices in de Hoeksche Waard dat het traditionele woon- en werkpatroon danig op zijn kop is gezet, waardoor het aantal klanten flink is gereduceerd. Dat leidt hier en daar zelfs tot een financiële noodkreet.

  1. Pas toen ze erover praatte, wist Lincey dat ze niet de schuld was van haar moeders problemen
    PREMIUM

    Pas toen ze erover praatte, wist Lincey dat ze niet de schuld was van haar moeders problemen

    Een kind van drie dat uit huis geplaatst wordt omdat haar moeder verslaafd geraakt is aan drugs en aan schizofrenie lijdt. Dat overkwam Lincey (26) uit Rotterdam. Pas toen ze erover ging praten, nadat ze op haar 21ste vastliep tijdens een stage, kwam ze af van haar schuldgevoel daarover. ,,Na mijn geboorte kreeg mijn moeder een postnatale depressie. Dat heeft haar psychoses wel getriggerd, denk ik.”
    Rotterdam