Volledig scherm
De Apollostraat in Strijen © Google Streetview

HW Wonen: Nieuwe plannen voor instabiele balkons

Woningcorporatie HW Wonen tobt met de aanpak van instabiele balkons aan de Apollostraat in Strijen. Het bestuur heeft de herstelplannen in eerste instantie naast zich neergelegd.

Eind maart besloot HW Wonen, eigenaar van de woningen in de Apollostraat, Saturnusstraat en de Sportlaan in Strijen, de balkons te verstevigen vanwege 'onverwachte zorgen over de constructie'.

De balkons werden ondersteund met stalen buizen, die de balkons op de juiste plaats moeten houden. Maar een permanente oplossing laat nu al maanden op zich wachten. Voor de permanente oplossing werden vier scenario's uitgewerkt, maar het bestuur van de woningcorporatie heeft besloten daar niet mee akkoord te gaan. Er zijn inmiddels nieuwe draaiboeken uitgewerkt en voorgelegd aan het bestuur. Daarover wordt op korte termijn een besluit genomen.

Vanwege de veiligheid wordt de geplaatste ondersteuning om de twee weken gecontroleerd en indien nodig bijgesteld. ,,We zijn ons ervan bewust dat het lang duurt, maar we zijn afhankelijk van het besluit dat ons bestuur neemt'', zegt een woordvoerster van HW Wonen, dat bewoners met een nieuwsbrief op de hoogte houdt van de vorderingen rond de balkons.

Klachten

HW Wonen ontving recent klachten van bewoners over fietsers en brommers onder de galerijen. ,,Omdat dit gevaarlijke situaties kan opleveren vragen wij iedereen om de stoep enkel als voetganger te betreden.''

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard