Volledig scherm
De regenboogvlag bij het gemeentehuis in Maasdam. Deze werd vorig jaar gehesen tijdens Coming Out Day. © Qphoto

Iedereen doet mee in de Hoeksche Waard: gemeente zet krabbel onder manifest

De gemeente Hoeksche Waard heeft het manifest 'Iedereen doet Mee' ondertekend. Doel van het manifest is aan alle inwoners van een gemeente te laten zien dat er geen belemmeringen zijn voor hen om mee te doen aan de samenleving.

Ook de Hoeksche Waard wil dat uitdragen. Een van de stappen die daarvoor het afgelopen jaar is genomen, is die van de 'regenbooggemeente': een gemeente die actief beleid ontwikkelt voor de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender, en interseksuele personen (LHBTI's). De belangengroep LHBT Hoeksche Waard wordt door wethouder Joanne Blaak bij de plannen betrokken.

Maar het manifest gaat verder dan deze doelgroep. In het manifest staan namelijk doelen die samenhangen met het verdrag van de Verenigde Naties en gaan onder meer over wonen, welzijn en zorg. Onlangs werd nog het Sportakkoord Hoeksche Waard ingediend bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Lokale sportverenigingen krijgen daardoor ondersteuning wanneer zij voor specifieke doelgroepen een bepaald sportaanbod willen opzetten.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen