Volledig scherm
Met klopsignalen wist een verstopte illegale reiziger in een koelwagen op de A29 een automobilist te alarmeren. © Facebook/Politie Hoeksche Waard

Onderkoelde illegalen tussen de meloenen in truck op A29

Zes illegalen zijn vanmiddag gered uit een koelwagen op de A29 in de Hoeksche Waard. Twee van hen zijn met onderkoelings- en uitdrogingsverschijnselen door ambulancepersoneel behandeld. 

De vrachtwagen uit Spanje reed op de snelweg richting Rotterdam en kwam daar in de file terecht. Een van de illegalen wist met behulp van klopsignalen de aandacht van een automobiliste te trekken. Zij waarschuwde de politie die de vrachtwagen bij de parkeerplaats Oude Kreek controleerde. 

Tussen de meloenen werden zes Iraniërs aangetroffen. Twee van hen zijn door ambulancepersoneel behandeld. Nadat ze waren opgewarmd, werden zij overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. Die onderzoekt de zaak. Het is niet duidelijk waar het zestal in de vrachtwagen is gestapt. 

Politie Hoeksche Waard

Met klopsignalen wist een verstopte illegale reiziger in een koelwagen op de A29 zojuist een mede file-rijder te alarmeren. Deze belde direct 112 waarna we op de parkeerplaats 'Oude Kreek' tussen de...