Fort Buitensluis, een van de toeristische trekpleisters in de Hoeksche Waard
Volledig scherm
PREMIUM
Fort Buitensluis, een van de toeristische trekpleisters in de Hoeksche Waard © Jeffrey Groeneweg

In de Hoeksche Waard kun je een zeearend spotten en tien minuten later zit je in de kroeg

Het is de diversiteit die het eiland zo bijzonder maakt, zegt wethouder Paul Boogaard. Bijna alle politieke partijen in de Hoeksche Waard scharen zich komende week waarschijnlijk achter de gemeentelijke Visie Vrijetijdseconomie. Maar hoe groeit de gemeente concreet uit tot een recreatief en toeristisch pareltje? De wethouder spreekt over de mogelijkheden.

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Ook tv-presentator Hans Goedkoop onder de indruk van De Canon van de Hoeksche Waard: ‘Het is the real deal’
  PREMIUM

  Ook tv-presenta­tor Hans Goedkoop onder de indruk van De Canon van de Hoeksche Waard: ‘Het is the real deal’

  Na vier jaar noest vorswerk is De Canon van de Hoeksche Waard gepresenteerd. Een laatgeboorte, doordat het coronavirus vertragend werkte, maar voor de historische fijnproevers was het het wachten waard. In vijftig hoofdstukken wordt de eilandgeschiedenis verteld. En ja, schaatser Kees Verkerk staat erin, en politica Suze Groeneweg, maar het standaardwerk gaat toch vooral over ‘levende mensen en de tijdgeest’.