Volledig scherm
Het multifunctioneel centrum (MFC) Mijnsheerenland © Google Streetview

Invalidenparkeerplaatsen liggen veel verder van MFC

De invalidenparkeerplaatsen bij het Multifunctioneel Centrum (MFC) in Mijnsheerenland blijken tientallen meters verder van de ingang te liggen dan Binnenmaas-wethouder Leon van Noort vorige maand tijdens de gemeenteraadsvergadering verkondigde.

Van Noort zei dat de dichtstbijzijnde invalidenparkeerplaatsen in de Ter Kuilestraat, binnen 35 meter van de ingang lagen. Uit een kaart die bij de raadscommissiestukken is gevoegd, blijken deze parkeerplekken op 60 meter van de ingang te liggen. De raadscommissie vergadert donderdag over de kwestie.

Volgens Van Noort valt die afstand nog steeds binnen de wettelijke normen. Ouderen met een beperking van de bridgeclub hebben aangegeven die afstand te ver te vinden. Zij willen parkeren op het Van der Straatenplein, zodat ze zelfstandig van en naar het MFC in het dorpshart kunnen. Ook zou een aantal stoepranden niet zijn aangepast voor mensen die afhankelijk zijn van bijvoorbeeld een rollator.

Bewoners van de appartementen willen dit juist niet. Zij vrezen voor verkeersoverlast van auto's en vrachtwagens als er gemotoriseerd verkeer wordt toegelaten op het plein. Nu zeggen ze al last te hebben van scooters, bromfietsen en fietsers.

Kinderen

Wethouder Van Noort vindt parkeren op het Van der Straatenplein ook geen optie. Volgens hem is het plein niet als zodanig ingericht. Ook vreest hij voor onveilige situaties als auto's wel het plein op mogen, omdat daar zowel 's ochtends als 's middags kinderen van de basisschool lopen.

In de ogen van Van Noort is de oplossing afdoende dat mensen met een beperking voor de deur van het MFC met een auto mogen worden afgezet. Medewerkers van het MFC kunnen een paaltje naar beneden laten gaan, zodat auto's even het plein op kunnen om mindervaliden naar de ingang van het gebouw te brengen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen