Volledig scherm
De fakkel van Shell Moerdijk is de komende periode weer goed zichtbaar.

Inwoners van 's-Gravendeel en Strijen kunnen de komende dagen overlast krijgen vanuit Moerdijk

Inwoners van Strijensas, Strijen en 's-Gravendeel kunnen de komende dagen overlast krijgen vanuit Moerdijk. Shell is namelijk bezig met het opnieuw starten van een aantal fabrieken langs de waterkant.

Quote

Zo investeren we nog meer in veiligheid en efficiëntie

Shell

Dat is nodig omdat het bedrijf de afgelopen weken groot onderhoud pleegde aan de fabrieken. Nu de fabrieken weer in gebruik worden genomen, waarschuwt Shell onder meer voor geluidsoverlast. 

Dat gebeurt vooral uit veiligheidsoverwegingen, meldt het bedrijf. Door te fakkelen krijgt de fabriek de kans weer 'rustig' op te starten. Tijdens de afgelopen 'voorjaarsstop' zijn de fabrieken van Shell Moerdijk van binnen en buiten geïnspecteerd, schoongemaakt en waar mogelijk en nodig verbeterd. ,,Zo investeren we nog meer in veiligheid en efficiëntie'', aldus Shell in een verklaring.

De provincie Zuid-Holland liet ruim drie jaar geleden al een luchtmeetstation plaatsen aan de rand van Strijen om - behalve de uitstoot van zwaar scheepvaartverkeer - ook de stoffen van Shell Moerdijk te kunnen meten. Mocht er opnieuw overlast komen van de fabrieken, dan meet het station de juiste waarden waarmee de gemeente naar Shell kan stappen.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen