Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Marcel ter Bals

Jeugdfonds helpt arme kinderen mee te doen met leeftijdsgenootjes

De gemeente Hoeksche Waard zet de samenwerking met het Jeugdfonds Sport & Cultuur voor een periode van vier jaar voort. Hiermee krijgen kinderen uit gezinnen met weinig geld de gelegenheid om deel te nemen aan sport- of cultuuractiviteiten.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat ook kinderen en jongeren uit gezinnen met beperkte financiële middelen mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, scouting, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. 

Quote

Het is ontzettend belangrijk dat kinderen mee kunnen doen met hun leeftijds­ge­noot­jes

Huibert Steen

Het fonds betaalt de contributie of het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen. Hiervoor ontvangt het Jeugdfonds Sport & Cultuur ieder jaar een bijdrage van de gemeente. Voor sportactiviteiten wordt een bedrag van 225 euro per kind per jaar verstrekt en voor cultuuractiviteiten 450 euro.

Buitengesloten

,,Het is ontzettend belangrijk dat kinderen mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes, zodat zij zich niet buitengesloten voelen omdat er thuis niet genoeg geld is om contributie of lesgeld te betalen'', aldus wethouder Huibert Steen.

Vorig jaar is voor 322 kinderen van 4 tot 18 jaar oud in de Hoeksche Waard de deelname aan een sport of cultuur mogelijk gemaakt. In totaal hebben 128 kinderen dankzij het Jeugdfonds zwemles gehad.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen