Volledig scherm
Jon Hermans-Vloedbeld gaat aan de slag als informateur. © Provincie Zuid-Holland

Jon Hermans-Vloedbeld volgt Wiegel op als informateur Zuid-Holland

Jon Hermans-Vloedbeld gaat aan de slag als informateur voor een nieuw te vormen college van Gedeputeerde Staten in Zuid-Holland. Ze volgt daarmee Hans Wiegel op. Sjoerd Vollebregt zal optreden als co-informateur.

Vorige week legde Wiegel zijn functie als informateur in Zuid-Holland neer. Fractievoorzitter Floor Vermeulen van de VVD in Zuid-Holland kreeg het vertrouwen om een opvolger te vinden. Zuid-Holland wacht al sinds de verkiezingen van 20 maart op een nieuw bestuur. 

Hermans-Vloedbeld (65) is namens de VVD waarnemend burgemeester in Noordwijk. Ze was tot 1 januari 2019 de laatste burgemeester van Oud-Beijerland. Eerder was ze burgemeester in Ouderkerk, Ridderkerk en Almelo. Vollebregt is voorzitter van de Economic Development Board van de Drechtsteden. 

Afgehaakt

Nadat de ChristenUnie was afgehaakt, probeerde Wiegel de afgelopen week samen met Forum, VVD en CDA naar een nieuwe partner te zoeken om aan een meerderheid te komen. De partijen hebben samen 25 van de 55 zetels, maar hebben er 28 nodig.

Wiegel zei toen: ,,Voordat het tot een bespreking is gekomen, liet de fractie van het CDA weten zich terug te trekken uit de besprekingen. Uiteraard maakt dit mijn werk als informateur verder onmogelijk. Ik leg mijn functie dus neer. Het spijt mij, maar een ander besluit is zinloos.’’

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.   

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (13%)
  • Nee (87%)
473 stemmen