Volledig scherm
Joost Both (links) trekt na vier seizoenen de deur achter zich dicht bij Piershil en keert terug op het oude nest bij SHO. © foto: Carla Vos

Joost Both keert terug bij zijn jeugdliefde SHO

Joost Both hoeft niet langer met tegenzin te voetballen in een team dat van de club moest en zou degraderen. De lange middenvelder kan zich eindelijk verheugen op een terugkeer bij jeugdliefde SHO.

Zijn eerste drie seizoenen in dienst van Piershil speelde Both met veel plezier in het elftal dat was samengesteld uit vrienden. Maar zijn vierde en laatste jaar bij de tweedeklasser, in een team dat heel het seizoen onderin de tweede klasse D bungelde en deze zomer compleet uit elkaar ging vallen, kon niet snel genoeg eindigen. ,,Het was een heel raar seizoen", geeft de Oud-Beijerlander toe.

Quote

Het is eigenlijk een weggegooid jaar geweest

Joost Both

Nagenoeg al vanaf het begin van de tweede seizoenshelft was aan de Molendijk bekend dat vrijwel iedereen na dit seizoen elders gaat voetballen. De motivatie om dan met elkaar het tij te keren, zakte steeds verder weg. ,,Zeker als je hoort dat de club liever degradeert, dan vraag je jezelf af waar je het nog voor doet." Niemand die het dus nog zag zitten om na de reguliere competitie ook nog wedstrijden om lijfsbehoud te gaan spelen. ,,Het is maar goed dat we niet aan de nacompetitie zijn begonnen, want het slaat natuurlijk nergens op om die dan nog te spelen."

Geprikkeld

Voor Both en de rest van zijn teamgenoten mocht de zomerstop zo snel mogelijk beginnen. ,,Ik kon me niet meer motiveren, joh. Ik ben gewoon toe aan een nieuwe omgeving en een nieuwe uitdaging, zodat ik weer geprikkeld word en weer zin krijg om te gaan knallen. Dat was bij Piershil na de winterstop bij me weg. Het is eigenlijk een weggegooid jaar geweest", aldus de 26-jarige speler.

Want hoewel bijna al zijn maten overstappen naar OSV Oud-Beijerland, kiest Both zijn eigen pad. De middenvelder gaat een deur verder op het oude nest voetballen. ,, Toen ik SHO vijf jaar geleden verliet, heb ik al gezegd dat ik nog een keer terug wilde keren bij de club", zegt Both, die na zijn vertrek een jaar bij Heinenoord speelde, voordat hij naar Piershil trok.

Jeugdliefde

Als hij nog een keer de stap naar zijn jeugdliefde wilde maken, moest hij het nu doen. ,,Ik ben nu 26 jaar. Als ik SHO nu had afgezegd en met die gasten was meegegaan naar OSV Oud-Beijerland, dan ga ik die kans niet meer krijgen. Want ik denk niet dat SHO over twee of drie jaar bij me terug was gekomen om me weer die kans te geven."

Zijn toekomstige club heeft zich na een moeizaam seizoen alsnog weten te handhaven in de eerste klasse. Voor Both was zijn terugkeer niet afhankelijk van het niveau waarop SHO na de zomer uit zou komen. ,,Je wilt natuurlijk altijd zo hoog mogelijk voetballen, maar ik ben vooral blij om volgend jaar lekker weer op kunstgras te voetballen en te trainen. Want die randvoorwaarden waren bij Piershil, waar we nog op gras speelden en trainden, niet zo best meer. Dus daar zie ik echt naar uit."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in! 

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard