Bomen langs de N489.
Volledig scherm
Bomen langs de N489. © Google Street View

Kap 335 bomen langs N489 bij Westmaas gaat toch door

De gemeente Hoeksche Waard zet de kap van 335 bomen langs de N489 bij Westmaas door. Dat blijkt uit het feit dat twee ingediende bezwaarschriften door het college niet-ontvankelijk zijn verklaard. Het is niet bekend wanneer de bomen worden weggehaald.

De bomen staan al jaren langs de N489 tussen het busstation aan de Reedijk bij Heinenoord en de Stougjesdijk ter hoogte van Klaaswaal. Volgens de bezwaarmakers is het kappen van de bomen niet nodig. Maar de gemeente staat daar anders in.

Beeldbepalende bomen in de gemeente Hoeksche Waard mogen alleen worden gekapt met een kapvergunning. Een aanvraagprocedure daarvoor duurt enkele weken, in die periode kunnen bewoners een bezwaar indienen. Door dat beleid moeten veel discussies rond het kappen van bomen worden voorkomen. Dat gebeurde enkele jaren geleden vaak in Oud-Beijerland, waar bewoners streden voor platanen in de Zoomwijck.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen