De klok van de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland.
Volledig scherm
De klok van de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland. © Gemeente Hoeksche Waard

Kerkklok overschrijdt aantal decibels fors, maar laat ‘s nachts gewoon weer van zich horen

De kerkklokken in Mijnsheerenland zijn vanaf donderdag 14 januari weer ‘s nachts te horen. Maandenlang was het stil in het dorp, nadat twee buurtbewoners klaagden dat ze de slaap niet konden vatten door het luide klokkenspel. 

 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”
 2. Voormalig akkerland in Numansdorp krijgt nieuwe bestemming als eerste flexwijk van Hoeksche Waard
  PREMIUM

  Voormalig akkerland in Numansdorp krijgt nieuwe bestemming als eerste flexwijk van Hoeksche Waard

  Bewoners rondom de Wethouder Van der Veldenweg in Numansdorp krijgen over enige tijd nieuwe buren. Zo’n veertig tot vijftig huishoudens in totaal, die hun intrek nemen in ‘tijdelijke woningen’ die binnenkort gebouwd worden in het polderland waar zij nu nog vrij uitzicht over hebben. De beoogde bewoners: Hoeksche Waardse starters en woningzoekenden, maar ook statushouders en mogelijk Oekraïense vluchtelingen.