Volledig scherm
Kinderen tussen de 7 en 12 jaar kwamen af op de door RegieKr8 georganiseerde ‘Levende Games’. © Victor van Breukelen

Kinderen spelen ‘levende games’ in sporthal Cromstrijen

Ruim tachtig kinderen tussen de 7 en 12 jaar uit de Hoeksche Waard deden vandaag mee aan de door RegieKr8 georganiseerde ‘Levende Games’ in sporthal Cromstrijen in Numansdorp.

Quote

We hebben ge­brain-stormd over hoe we kinderen van de bank af kunnen krijgen

Kirsten (Regie8)

Enigszins nerveus, maar vooral nieuwsgierig naderen plukjes jongens en meisjes, sommigen vergezeld van hun ouders, de sporthal aan de Buttervliet. Straks mogen zij echt figureren in de computergames Fortnite en Mario Kart en de nabootsing van het bordspel/televisieprogramma Expeditie Robinson. Maar hoe zal dat gaan? En waarom moesten zij sportkleding meenemen?

Merel, Bob en Kirsten van RegieKr8, dat onder andere via Hoeksche Waard Actief inwoners van het eiland van alle leeftijd aan het bewegen wil krijgen, zijn ondertussen binnen druk bezig met het inrichten van drie afgescheiden speelvelden. In één ruimte is een parcours uitgestippeld dat aan het klassieke apenkooien doet denken, in de ruimte daarnaast is een op een hindernisbaan lijkend circuit nagebootst en de ruimte daarnaast lijkt op een mini-Fortnite-arena. ,,We hebben gebrainstormd over hoe we kinderen van de bank af kunnen krijgen. Daaruit is dit idee gekomen, om kinderen mee te laten doen in een levensecht spel’’, legt Kirsten uit. ,,Voor ons was het ook de vraag of het zou aanslaan, maar gezien de belangstelling is dit voor herhaling vatbaar.’’

Presteren

De extra gymnastiekles in levende game-modus blijkt in elk geval goed aan te slaan bij de deelnemers. Die rennen, vliegen, klimmen, klauteren en sprinten anderhalf uur lang in hun poging zo snel of zo goed mogelijk te presteren. Soms met vallen en opstaan, soms met een pijnlijke grimas die snel plaatsmaakt voor een grote grijns als de groep toch gewonnen blijkt te hebben.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen