Volledig scherm
De man uit Klaaswaal stond terecht, maar kreeg uitstel van de rechter. © ANP XTRA

Klaaswaler (52) die ING voor vier ton oplichtte krijgt uitstel: ik heb geen goede advocaat

Enig knip- en plakwerk heeft de fraude een 52-jarige Klaaswaler vermoedelijk wel gekost. Bij het oplichten van de ING Bank vervalste hij officieel briefpapier, stempels en handtekeningen van de leiding van een tweetal bouwbedrijven. Ruim 380.000 euro wist hij los te peuteren uit een bij de bank geleend bouwdepot zonder dat er een verbouwing had plaatsgevonden.

Hoewel de malversaties al negen tot twaalf jaar geleden zouden zijn gepleegd, moest de Klaaswaler zich pas gisteren voor de diefstal bij de rechter verantwoorden. De bank eist het verduisterde bedrag, de rente én onderzoekskosten tot een totaal bedrag van 5 ton terug. En de aanklager wil de eventuele winst van de criminele actie invorderen.

Met succes vroeg de verdachte om uitstel. ,,Ik heb nog geen goede advocaat gevonden en pas kortgeleden is de dagvaarding afgegeven,’' zei hij.

De rechter houdt de zaak voorlopig aan om de Klaaswaler tijd te geven de zaak voor te bereiden. Vervolgens krijgt hij de ruimte om eventuele onderzoekwensen naar de fraude te formuleren. Pas daarna wordt de zaak inhoudelijk behandeld door de rechters.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen