De N489 tussen Heinenoord en Klaaswaal wordt ter hoogte van Westmaas en Mijnsheerenland aangepakt door de provincie Zuid-Holland. Een impressie van een van de rotondes.
Volledig scherm
De N489 tussen Heinenoord en Klaaswaal wordt ter hoogte van Westmaas en Mijnsheerenland aangepakt door de provincie Zuid-Holland. Een impressie van een van de rotondes. © Royal Haskoning DHV

Kogel is door de kerk: provincie kapt bomen langs N489 voor nieuwe rotonde

De provincie Zuid-Holland pakt de werkzaamheden aan de N489 weer op. Dat betekent dat het nu echt gaat gebeuren: de bomen rondom de kruising Westdijk-Maasdijk worden gekapt om ruimte te maken voor een nieuwe rotonde.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  1

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

 1. Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek
  Play

  Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek

 2. Braziliaanse president Bolsonaro: 'Hou op met jammeren over coronadoden'
  Play

  Braziliaan­se president Bolsonaro: 'Hou op met jammeren over coronado­den'