Volledig scherm
Ronald Zwijgers (CDA) met burgemeester Servaas Stoop. © Gemeente Korendijk

Koninklijke onderscheiding voor Matze, erepenning voor Stoop

De Korendijkse SGP-fractievoorzitter Johan Matze is gisteren tijdens een bijzondere raadsvergadering onderscheiden. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Waarnemend burgemeester Servaas Stoop reikte hem de bijbehorende versierselen uit. Stoop zelf ontving de gemeentelijke erepenning.

Matze zat meer dan 14 jaar in de gemeenteraad van Korendijk. In verband met de fusie van Korendijk met Binnenmaas, Cromstrijen, Oud-Beijerland en Strijen tot de nieuwe gemeente Hoeksche Waard per 1 januari 2019 besloot hij zijn raadslidmaatschap te beëindigen. Matze blijft nog wel actief in Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Ronald Zwijgers (CDA), die twaalf jaar in de raad zat, kreeg eveneens een koninklijke onderscheiding en mag zich nu Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen. 

Volledig scherm
Johan Matze, directeur van de School met de Bijbel, ontving bij zijn afscheid als SGP-raadslid in Korendijk een koninklijke onderscheiding. © VICTOR VAN BREUKELEN

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws in de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

  1. Beleid OSV Oud-Beijerland leidt tot exit trainer Richard Koutstaal
    PREMIUM

    Beleid OSV Oud-Beijerland leidt tot exit trainer Richard Koutstaal

    Voor Richard Koutstaal zit zijn periode bij OSV Oud-Beijerland er over een paar maanden op. De 51-jarige trainer uit Spijkenisse is bezig aan zijn tweede jaar op sportpark Olympia. In zijn eerste seizoen vierde hij met OSV het kampioenschap in de vierde klasse. Op dit moment nemen de Oud-Beijerlanders plek vier in de derde klasse D in van het zaterdagvoetbal. Daarmee is zijn ploeg nog steeds in de race om, conform de doelstelling, voor het tweede jaar op rij te promoveren.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard