Volledig scherm
De molen in Goudswaard. (RD/HW) FOTO: © VICTOR VAN BREUKELEN © VICTOR VAN BREUKELEN

Korendijk draagt molens volgende week over

De molens in Piershil en Goudswaard komen volgende week donderdag in handen van de Stichting Molens Binnenmaas. De gemeente Korendijk draagt ze dan over. De plannen daarvoor bestaan al jaren, maar moesten worden uitgesteld, omdat de molens eerst een langdurige restauratie moesten ondergaan.

De twee gemeentelijke molens draaien sinds kort weer. Hoewel de molenaars niet staan te trappelen om naar de Stichting molens Binnenmaas over te gaan, zet Korendijk dit nu toch door. ,,De molenaars hebben hun overgang naar de stichting nog in beraad”, aldus wethouder Paul Boogaard. ,,Wegens hun jarenlange inzet, ontvangen de molenaars een compensatie van de gemeente die hopelijk voor hen de overdracht van de molens verzacht.”

Stichting Molens Binnenmaas zal haar naam na de overdracht wijzigen in Stichting Molens Hoeksche Waard. 

  1. Beleid OSV Oud-Beijerland leidt tot exit trainer Richard Koutstaal
    PREMIUM

    Beleid OSV Oud-Beijerland leidt tot exit trainer Richard Koutstaal

    Voor Richard Koutstaal zit zijn periode bij OSV Oud-Beijerland er over een paar maanden op. De 51-jarige trainer uit Spijkenisse is bezig aan zijn tweede jaar op sportpark Olympia. In zijn eerste seizoen vierde hij met OSV het kampioenschap in de vierde klasse. Op dit moment nemen de Oud-Beijerlanders plek vier in de derde klasse D in van het zaterdagvoetbal. Daarmee is zijn ploeg nog steeds in de race om, conform de doelstelling, voor het tweede jaar op rij te promoveren.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard