Piet van Leenen: ,,Leuke toevoeging.''
Volledig scherm
Piet van Leenen: ,,Leuke toevoeging.'' © AD

Laatste zeven woningen maken het 'rondje Nieuw-Beijerland' écht compleet

Met de laatste zeven woonkavels van het woningbouwinitiatief Dorpsgaard is de Nieuw-Beijerlandse wijk Wonen aan de Kreek compleet. Een ander voordeel: ook het al lang incomplete 'rondje Nieuw-Beijerland' wordt met de zeven huizen voltooid.

Op het gemeentehuis in Maasdam ligt het ontwerp-bestemmingsplan voor Dorpsgaard de komende zes weken ter inzage. Wanneer er geen zienswijzen op het project binnenkomen van omwonenden kan de wijk Wonen aan de Kreek worden afgemaakt. Volgens de gemeente Hoeksche Waard moeten de woonkavels een 'aangenaam woonklimaat' creëren en geen afbreuk doen aan het landschap in de omgeving.

Quote

De wandelrou­te loopt door Dorpsgaard, Park Zuidrand, Damgaarde en via de Oudendijk weer terug naar het dorp

Piet van Leenen

'Dorpsrondje'

,,Dorpsgaard maakt deel uit van de woningbouwuitbreiding Nieuw-Beijerland Zuid met onder meer de Akkerdreven en Damgaarde, Park Zuidrand en zorgt inderdaad voor de voltooiing van het 'dorpsrondje Nieuw-Beijerland'. Dit plan is dan ook in sterke samenhang met de voorgenoemde projecten ontworpen'', zegt een woordvoerster.

Wethouder Piet van Leenen (wonen) noemt het een bijzonder project. ,,Vooral omdat er met dit project een mooie groene entree komt van Nieuw-Beijerland'', zegt hij. ,,De structuur van de oude vervallen boomgaard wordt zoveel mogelijk hersteld. Het gebied wordt openbaar toegankelijk gemaakt met een wandelpad dat er straks doorheen loopt. Zo kunnen inwoners van Nieuw-Beijerland een dorpsrondje maken. De wandelroute loopt door Dorpsgaard, Park Zuidrand, Damgaarde en via de Oudendijk weer naar het dorp. Dat is natuurlijk voor iedereen een leuke toevoeging."

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen