Liesbeth Mayenburg-Klaasse (25)
Volledig scherm
PREMIUM
Liesbeth Mayenburg-Klaasse (25) © Victor van Breukelen

Liesbeth heeft meer dan 65 planten in huis: ‘Die hebben me echt uit een mentale dip getrokken’

Haar pannenkoekplanten en stippenbegonia's slepen haar door verveling én mentale crisis heen. Plantenfanaat Liesbeth Mayenburg-Klaasse (25) kan er geen genoeg van krijgen. ‘Als het tuincentrum dicht is, dan ga ik stekjes ruilen via Marktplaats.’ 

 1. Geen daverend einde van zomervakantie in 's-Gravendeel: Feestweek opnieuw afgelast
  PREMIUM

  Geen daverend einde van zomervakan­tie in 's-Gravendeel: Feestweek opnieuw afgelast

  Geen drukbezochte optredens in de dampende feesttent op het Havenplein, geen topprestaties van zich in het zweet sportende hardlopers en wielrenners, niet struinen langs de vele kramen tijdens de jaarmarkt rond de Kreekkant, geen massaal dorpsontbijt en niet genieten van een klassiek concert op De Heul. Voor het tweede achtereenvolgende jaar gaat de ’s-Gravendeelse Feestweek niet door, tot grote teleurstelling van het organisatiecomité en de inwoners van het Kildorp.
 2. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard