Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

List en bedrog in Nieuw-Beijerland uit ‘liefde’ voor paard Wanna Have

De Nieuw-Beijerlandse Karina M. had niet het recht om het paard Wanna Have terug te halen bij degene met wie zij in 2010 een huurkoopcontract van het dier was overeengekomen, stelt justitie.

De officier van justitie eiste vandaag voor de rechtbank in Dordrecht een taakstraf van 120 uur vanwege de verduistering van het paard in de periode van 27 mei 2014 tot en met 6 januari 2017.

Daar kwam nog een eis van twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf bovenop vanwege het overleggen van een vervalst document in september 2015, waaruit zou blijken dat Wanna Have was overleden en gecremeerd in Huisdieren- en Paardencrematorium Rotterdam. Het dier bleek echter springlevend en ondergebracht bij een kennis.

Vervalsing

De vervalsing van het document ontkende M. niet. ,,Ik moest wel om het dier bij die ander weg te houden. Berouw heb ik niet, wel baal ik dat ik door anderen verraden ben. Ik heb altijd vanuit het belang van het paard Wanna Have gehandeld, dat anders in een box van drie bij drie had moeten leven.’’

Quote

Vanaf dat moment leek het wel of ik in het SBS6-programma Opgelicht was beland

Karina M.

In 2010 sloot M. voor een bedrag van 7200 euro een huurkoopcontract af voor Wanna Have. ,,Maar vanaf dat moment leek het wel of ik in het SBS6-programma Opgelicht was beland’’, gaf ze aan.

De liefde voor Wanna Have deed haar besluiten om het dier vier jaar geleden terug te halen. ,,Aan alle betalingsverplichtingen was nog niet voldaan, dus was ik nog steeds eigenaar’’, stelde ze.

De officier van justitie dacht daar anders over en stelde in haar eis, behalve de taakstraf, dat Wanna Have aan de huurder/koper zou moeten worden toegewezen.

De rechtbank in Dordrecht doet op 26 juni uitspraak.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard