Volledig scherm
Het gemeentehuis in Maasdam wordt een van de servicepunten. © Google Maps

Locaties zes servicepunten bekend, thuisbezorgen documenten gratis

Inwoners van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard kunnen vanaf 1 januari 2019 bij zes servicepunten terecht. De locaties zijn het gemeentehuis in Oud-Beijerland, het gemeentehuis in Maasdam, woonzorgcentrum Heemzicht in Piershil, woonzorgcomplex De Buitensluis in Numansdorp, dorpshuis Streona in Strijen en dienstencentrum Het Weegje in ’s-Gravendeel.

Inwoners kunnen er onder meer reisdocumenten, rijbewijzen en eenvoudige vergunningen aanvragen, een verhuizing doorgeven en ondersteuningsvragen stellen. Reisdocumenten kunnen de gemeenten nu al tegen een vergoeding thuisbezorgen. Vanaf 1 januari 2019 wordt dit gratis en ook mogelijk voor rijbewijzen en gehandicaptenparkeerkaarten. 

Afspraak

De voorkeur heeft het voor de nieuwe gemeente als inwoners van tevoren een afspraak maken, zodat ze het beste geholpen kunnen worden. Wanneer de inwoner daaraan behoefte heeft, komt de specialist van de gemeente voor specifieke vragen naar het servicepunt toe. De nieuwe gemeente heeft voor de zes servicepunten gekozen om de reistijd voor zoveel mogelijk inwoners te beperken. Ze bevinden zich op plekken waar inwoners toch al veel komen, zoals bij winkels en horeca.

Inwoners kunnen via internet en telefoon ook op afstand veel zaken regelen.  Hoeksche Waarders die per post of telefoon in contact willen komen met de gemeente, kunnen dat ook gewoon blijven doen. Verder komen er mogelijkheden voor bezorgen aan huis en direct persoonlijk contact thuis.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in! 

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard