Volledig scherm
TV Hoeksche Waard wordt alleen nog maar digitaal uitgezonden. © Omroep Hoeksche Waard

Lokale omroep: tv alleen nog digitaal

Hoeksche Waard Omroep Hoeksche Waard heeft besloten de antenne in te leveren. De zender, die zowel televisie- als radio-uitzendingen maakt, zegt op haar website dat de veranderingen in het medialandschap ‘ook niet aan hen voorbij gaan’. Daardoor zullen in elk geval de televisie-uitzendingen van de lokale omroep alleen nog digitaal uitgezonden worden.

Dat heeft met name te maken met het feit dat mensen meer en meer televisie op smartphone en tablet kijken. ,,Lineaire programmering via een televisietoestel zal binnenkort verleden tijd zijn. Het finaal uitvallen van het oude tv-uitzendsysteem van TV Hoeksche Waard aan het begin van juni 2018 heeft onze reactie op deze ontwikkelingen in een stroomversnelling gebracht’’, meldt de omroep. ,,Investeren in een duur nieuw – maar inmiddels al ouderwets – systeem is voor de omroep niet meer gerechtvaardigd.’’

TV Hoeksche Waard komt ‘on demand’ te staan op de nieuwe site van de lokale omroep.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in!

  1. Beleid OSV Oud-Beijerland leidt tot exit trainer Richard Koutstaal
    PREMIUM

    Beleid OSV Oud-Beijerland leidt tot exit trainer Richard Koutstaal

    Voor Richard Koutstaal zit zijn periode bij OSV Oud-Beijerland er over een paar maanden op. De 51-jarige trainer uit Spijkenisse is bezig aan zijn tweede jaar op sportpark Olympia. In zijn eerste seizoen vierde hij met OSV het kampioenschap in de vierde klasse. Op dit moment nemen de Oud-Beijerlanders plek vier in de derde klasse D in van het zaterdagvoetbal. Daarmee is zijn ploeg nog steeds in de race om, conform de doelstelling, voor het tweede jaar op rij te promoveren.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard