Volledig scherm
Mireille Louwerens en partijoprichter Peet van Meel omarmen elkaar nadat bekend werd dat eerstgenoemde met voorkeursstemmen was gekozen. Nu volgt er alsnog een breuk. © AD

Louwerens geeft raadszetel op en breekt met Senioren Partij

Mireille Louwerens breekt met de Hoeksche Waardse Senioren Partij (HWSP) en gaat niet de eerste gemeenteraad van de Hoeksche Waard in. De Mijnsheerenlandse (ex-)partijvoorzitter, die met voorkeursstemmen partijoprichter Peet van Meel van de tweede raadszetel ‘verdreef’, kreeg geen steun van haar medefractieleden. Dat deed haar besluiten alle banden met de partij te verbreken.

Louwerens, die als vijfde op de kieslijst van de HWSP stond, was na de verkiezingen ‘blij verrast’ met de raadszetel en liet weten ‘het vertrouwen van de burgers niet te willen schaden’. Daarom wilde ze, ten koste van Van Meel, toch de gemeenteraad van de Hoeksche Waard in. ,,Ik wilde mij voor de volle honderd procent - met steun van de partij -  inzetten voor de burger in de komende raadsperiode”, aldus Louwerens. 

Haar drie partijgenoten, onder wie fractievoorzitter Leen van Prooijen en Van Meel, bleken dit niet te zien zitten. ,,Hierdoor zou ik werkzaam moeten zijn in een ongewenste situatie en heeft men mij gedwongen doen besluiten mijn zetel helaas af te staan”, aldus Louwerens.

Ze ziet er geen heil in om als zelfstandig raadslid de nieuwe gemeenteraad in te gaan. Van Meel kan daardoor toch met Van Prooijen de gemeenteraad van Hoeksche Waard in. 

Het is niet de eerste keer dat het bonje is in de HWSP. Kort na de oprichting viel de partij na een conflict al uiteen. Niettemin haalde HWSP met twee zetels een mooi verkiezingsresultaat.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen