Volledig scherm
© Thinkstock

Man (23) alsnog de cel in na zwaar mishandelen van vriendin

Een 23-jarige man moet alsnog vijf weken de cel in voor zware mishandeling van zijn partner. Eerder was hij er nog met een voorwaardelijke straf vanaf gekomen.

Voorwaarde was dat hij geen contact meer met zijn in Puttershoek wonende vriendin zou hebben en dat hij in therapie zou gaan om te leren zijn agressie te beheersen.

De reclassering heeft de man echter nooit gezien. ,,De veroordeelde wil geen vrij nemen van zijn werk en wijst elke begeleiding af'', meldt een reclasseringsmedewerker.

De verdachte had zijn partner vorig jaar meermaals mishandeld. Daarvoor werd hij begin dit jaar door de politierechter gestraft met een werkstraf van veertig uur en een voorwaardelijke celstraf van zes weken. Omdat hij zich niet aan de voorwaarden heeft gehouden, legde de politierechter hem gisteren een zwaardere straf op.

Zitten

Hoewel de man zelf schitterde door afwezigheid moet hij nu wel vijf van de zes weken celstraf daadwerkelijk uitzitten. ,,Dan houden we nog een week gevangenisstraf op de lat over om het contactverbod met de vrouw af te kunnen dwingen'', zo formuleerde de officier van justitie.

Op de zitting bleek dat de verdachte ook zijn werkstraf van veertig uur niet ten uitvoer heeft gebracht. ,,Dan zal hij daarvoor'', concludeerde de rechter, ,, straks nog twintig dagen extra achter de tralies moeten."

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen