De terrassen mogen weer open en dat lieten ook de Strijenaren zich niet onthouden. Op De Kaai bij restaurant Bij Steef, maar ook op de achtergrond bij het nieuwe café De Haven, was het goed en gezellig toeven.
Volledig scherm
PREMIUM
De terrassen mogen weer open en dat lieten ook de Strijenaren zich niet onthouden. Op De Kaai bij restaurant Bij Steef, maar ook op de achtergrond bij het nieuwe café De Haven, was het goed en gezellig toeven. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

‘Mensen gunnen het ons dat we weer open kunnen zijn’

De hunkering en het lange wachten zijn voorbij: de terrassen in de Hoeksche Waard mogen weer volstromen. Die kans grijpen de dorpelingen in de diverse kernen op het eiland de eerste dag met beide handen aan.

  1. Inwoners Hoeksche Waard en Voorne-Putten moeten knip trekken voor hun illegale tuintjes
    PREMIUM

    Inwoners Hoeksche Waard en Voor­ne-Put­ten moeten knip trekken voor hun illegale tuintjes

    Een stukje water hier, een plukje grond daar. Stukjes tuin, steigers of stroken grond langs een weiland of akker die door bewoners ten onrechte als hun eigendom worden beschouwd, zonder daarvoor te betalen. Vaak is er geen kwade opzet in het spel, toch wordt een einde gemaakt aan dit ‘inpikgroen‘. Er moet betaald worden. Het waterschap Hollandse Delta begint daarmee in de Hoeksche Waard.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard