De kap van 1041 bomen in natuurgebied De Buitenzomerlanden is begonnen. De bomen maken plaats voor een nieuw windmolenpark.
Volledig scherm
PREMIUM
De kap van 1041 bomen in natuurgebied De Buitenzomerlanden is begonnen. De bomen maken plaats voor een nieuw windmolenpark. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Moet de kap van meer dan duizend bomen in Heinenoord stoppen? Rechter beslist woensdag

Woensdagochtend bepaalt de civiele rechter of de kap van meer dan duizend bomen in het bos van Heinenoord moet stoppen of niet. Dinsdag diende de zaak die werd aangespannen door negentien omwonenden tegen de initiatiefnemers van Windpark Oude Maas. ‘Ik heb nog iets langer de tijd nodig om te beslissen’, gaf de rechter aan.

 1. Zenuwachtig voor de eindtoets: met deze tips help je je kind goed om te gaan met spanning
  PREMIUM

  Zenuwach­tig voor de eindtoets: met deze tips help je je kind goed om te gaan met spanning

  En daar is ‘ie weer: de centrale eindtoets (voorheen Cito). Vanaf vandaag zitten weer talloze achtstegroepers te zwoegen op deze testen die moeten uitwijzen naar welk niveau middelbare school ze straks gaan. Alhoewel: het is een achtervang tegenwoordig. Want de docent heeft het laatste woord. Wij geven vijf tips aan kinderen, leraren, ouders én opa’s en oma’s hoe je je hier in deze tijd goed op kan voorbereiden.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

 1. Strandpaviljoenhouders Scheveningen: 'Laat maar komen!'
  Play

  Strandpa­vil­joen­hou­ders Schevenin­gen: 'Laat maar komen!'

 2. Dit was Nederland: dinsdag 20 april
  Play

  Dit was Nederland: dinsdag 20 april