Volledig scherm
De 'social sofa' werd gisteren onthuld. © Gemeente

Na 400 uur hard werken staat ‘social sofa’ voor het Rembrandtplein

Na een jaar plakken en ruim 400 jaar uur handenarbeid is deze week een 'social sofa' in gebruik genomen in Oud-Beijerland. De bank staat op het Rembrandtplein. Bedoeling van de sofa is dat mensen met elkaar in contact te komen.

De bank is van oorsprong van beton, maar is beplakt met steentjes. Ook het verfraaien van de betonnen zitplek was een sociale aangelegenheid. Na een ontwerpwedstrijd werd de bank onder handen genomen door buurtbewoners, die duizenden stukjes mozaïek hebben aangebracht.

Plakken

Na meer dan een jaar plakken en 400 uur arbeid werd de bank deze week in gebruik genomen. De social sofa is een paar jaar na de oplevering van zorglocatie Rembrandt cadeau gedaan aan de wijk. Dit resulteerde in een sociaal project dat Zorgwaard en HW Wonen samen hebben begeleid onder het motto 'mozaïek de sofa samen en je maakt vrienden voor het leven'.

Het is overigens niet de eerste en dus enige social sofa voor de Oud-Beijerland. Ook bij appartementencomplex De Gravin aan het Koninginneplein staat er een. Die was destijds, in 2014, een geschenk van de gemeente.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen