Volledig scherm
© VICTOR VAN BREUKELEN

Nieuw huis gevonden voor mishandelde ezel Piet (8)

De mishandelde ezel Piet (8) heeft een nieuw huis gevonden. Hij verruilt de Hoeksche Waard voor de Vinkenbuurt in de provincie Overijssel. Eind deze maand komen vrijwilligers van Stichting Ezelwelzijn Piet ophalen in Oud-Beijerland.

 Marijke Hofmeester, die tijdelijk voor het dier zorgde, werd na een oproep voor Piet overspoeld met reacties. ‘Piet, een 8 jaar oud lief dier met een gebruiksaanwijzing, vindt zichzelf een hele vent, zoekt een rustige wei’, luidde de noodkreet op Facebook. ,,Liefs 250 mensen boden het ezeltje onderdak. Alle e-mails heb ik niet persoonlijk kunnen beantwoorden, maar ik wil iedereen bedanken die een plekje had voor Piet’’, vertelt Hofmeester. Sommigen schreven zelfs dat hij desnoods in de achtertuin mocht. Lief, maar Piet heeft natuurlijk soortgenoten om zich heen nodig om echt gelukkig te zijn. Daarom gaat hij nu naar Ezelwelzijn.’’

De stichting vangt ezels op die, om welke reden dan ook, niet langer door de eigenaar kunnen worden verzorgd. Ze komen in de tijdelijke opvang en worden, na een gezondheidscheck, herplaatst bij adoptiegezinnen.

Piet wordt vanaf volgende maand wei aan wei geplaatst om kennis te maken met de kudde. ,,Hopelijk gaat dat goed, vindt hij een maatje en kunnen ze samen geadopteerd worden.’’

Volledig scherm
Piet vindt zichzelf soms een hele vent. © Marijke Hofmeester

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche-Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen