Volledig scherm
Ellis Vermeulen van Kinderboerderij de Boezemvriend. © VICTOR VAN BREUKELEN

Nieuwbouw én aparte stal voor De Boezemvriend

De Boezemvriend in Oud-Beijerland krijgt, als de gemeenteraad instemt, een nieuwe accommodatie en een aparte stal op de kinderboerderij. Met de nieuwbouw is zo'n 1,7 miljoen euro gemoeid.

Het college vraagt namelijk een aanvullend krediet van 1,15 miljoen euro aan de raad, die onlangs een presentatie kreeg over de nieuwbouwplannen voor De Boezemvriend. Het beheer van de kinderboerderij, die jaarlijks zo'n 35.000 bezoekers kan verwelkomen, moet in 2019 uiteindelijk worden overgedragen aan Bres Accommodaties.

De gemeente Oud-Beijerland sprak jaren geleden al de wens uit De Boezemvriend van de hand te doen omdat het geen gemeentelijke taak is de kinderboerderij te beheren. Maar de zoektocht naar een nieuwe beheerder verliep stroef. Omwonenden wilden het beheer niet op zich nemen en er was ook geen andere partij te vinden die de sleutel van het hek wilden overnemen.

In september vorig jaar hakte wethouder Piet van Leenen dan toch de knoop door en vroeg hij de raad om in te stemmen met een nieuw onderkomen voor de geiten, kippen en pony's in Oud-Beijerland. ,,De boezemvriend moet een verzamelplek in de wijk worden'', zo lichtte hij destijds toe.

Recreatie

,,Er loopt een hele strook met groen en water van de Beneden Oostdijk tot de Kwakscheweg. De Boezem is hier het middelpunt van. Dit biedt kansen op het gebied van recreatie. Langs heel de 'ader' loopt een fiets- en een wandelpad. De Boezem is bijvoorbeeld een mooi rustmoment voor fietsers en wandelaars.'' Daarnaast moeten de functies spelen, bewegen, ontmoeting, educatie en dagbesteding een plaats krijgen in de nieuwe kinderboerderij.

Behalve een nieuw, multifunctioneel onderkomen waar bijvoorbeeld schoolklassen een praktijkles kunnen volgen, krijgt De Boezemvriend ook een aparte stal voor de dieren.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

poll

Een P+R in Heinenoord is hard nodig

  • Ja (0%)
  • Nee (0%)
  • Neutraal (0%)
0 stemmen