Volledig scherm
Eduard de boswachter vertelt over dieren op Tiengemeten. © Qphoto

Nieuwe boswachter voor Hoeksche Waard gezocht

Wie er altijd al van heeft gedroomd om boswachter te zijn grijpt nu zijn kans. Natuurmonumenten zoekt een nieuwe boswachter natuurbeheer die full-time aan de slag gaat in de Hoeksche Waard en op het natuureiland Tiengemeten.

Er wordt gezocht naar een enthousiaste en open boswachter, die zich voegt bij het team van de Zuid-Hollandse Eilanden. De nadruk ligt op de Hoeksche Waard. De natuurbeheerder moet kennis hebben van weidevogels en fungeert als ogen en oren voor het team in het gebied.

De nieuwe boswachter maakt deel uit van een team van zeventien natuurbeheerders. Behalve het praktische onderhoud, houdt de boswachter zich ook nadrukkelijk bezig met activiteiten en contact met bezoekers. Belangrijk is dat de boswachter pro-actief moet zijn: ‘je signaleert afwijkingen, kansen en ontwikkelingen in de natuur en voelt je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het werk dat moet gebeuren.’ Zo staat in de vacature.

Eisen

Onder verschillende weersomstandigheden lichamelijke inspanningen verrichten moet geen probleem zijn voor de kandidaat. Verder is een afgeronde MBO-opleiding Bos en Natuurbeheer een must, is relevante werkervaring een pre en dient de boswachter in het bezit te zijn van Rijbewijs B.

Met de fulltimebaan is 2251 tot 2872 euro te verdienen, afhankelijk van de opleiding en werkervaring. Geïnteresseerden kunnen tot uiterlijk 7 april reageren op de vacature, te vinden op de website van Natuurmonumenten.

Elke dag op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen