De spijkerbroekenisolatie in Boezem & Co in Oud-Beijerland is laatst aangebracht.
Volledig scherm
De spijkerbroekenisolatie in Boezem & Co in Oud-Beijerland is laatst aangebracht. © Gemeente Hoeksche Waard

Nóg 100.000 euro extra voor Boezem & Co in Oud-Beijerland

Om de buitenruimte bij de multifunctionele accommodatie Boezem & Co in Oud-Beijerland af te maken is er nog 100.000 euro extra nodig. Dat stelt de gemeente, die het bedrag beschikbaar wil stellen. Vorig jaar werd al drie ton extra gestort om het ‘voorbeeldproject’ mogelijk te maken.  

Het nieuwe aanvullende investeringskrediet is volgens het besluit van de gemeente nodig om de buitenruimte van de kinderboerderij, die onderdeel uitmaakt van het project, opnieuw in te richten. De 300.000 euro die vorig jaar al extra werd toegekend is gebruikt om een nieuwe stal voor de dieren van kinderboerderij De Boezemvriend te bouwen en de hoger uitgevallen bouwkosten te betalen. De totale projectenkosten stijgen daardoor ruim boven de twee miljoen euro uit. 

Kinderboerderij

Boezem & Co wordt een multifunctionele accommodatie in Oud-Beijerland met behalve de kinderboerderij ook een ruimte voor het Odensehuis, Kivido en Spelenderwijs en kleinere verenigingen. De bedoeling is dat ook basisscholen gebruik van het onderkomen kunnen maken en het pand kunnen huren voor het geven van praktijklessen. 

Het multifunctionele centrum geldt in de Hoeksche Waard als een van de voorbeeldprojecten van de nieuwe manier van circulair bouwen. Als eerste pand in de gemeente wordt Boezem & Co namelijk gemaakt van gerecycled materiaal. Stenen zijn onder meer afkomstig van gesloopte panden in Puttershoek en ingezamelde spijkerbroeken zijn in de muren gestopt om voor de isolatie van het pand te zorgen. 

Spijkerbroeken

Onlangs werden de spijkerbroeken in de muur geplaatst en de bouw van het pand is in volle gang. ,,Omdat we geen risico willen lopen ten aanzien van de veiligheid van onze bezoekers, is het nog niet mogelijk om de kinderboerderij open te stellen’’, meldt de gemeente op haar website. In principe gaat de kinderboerderij op 1 juli open. 

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen