Volledig scherm
Bewoners kunnen de huizen zelf samenstellen. © Van Wijnen projectontwikkeling

Nog twee woningen en dan is Poortwijk III in Oud-Beijerland écht vol

Er zijn nog twee huissleutels te vergeven in de Oud-Beijerlandse woonwijk Poortwijk III. Als die een eigenaar hebben, is het project aan de rand van het dorp helemaal vol.

Projectontwikkelaar Van Wijnen ontwikkelt het laatste deel van de woonwijk. 'Het Orkest', in het zuidwesten van Poortwijk III, bestaat uit twintig unieke woningen; twaalf eengezinswoningen, zes twee-onder-een-kapwoningen en twee vrijstaand-geschakelde woningen. ,,Het bijzondere aan het project is dat geïnteresseerden de mogelijkheid krijgen om hun eigen woning samen te stellen. Zo kunnen onder andere de kapvorm, gevelindeling, kleuren van de gevelsteen en kozijnen uitgekozen worden'', zegt een woordvoerster van de gemeente Hoeksche Waard.

Poortwijk III is een van de woningbouwprojecten van de laatste jaren in de Hoeksche Waard. Maar ook nu dat project zo goed als afgerond is, is er genoeg werk te verzetten. Zo worden in onder meer Numansdorp, Puttershoek, Strijen en 's-Gravendeel nog flink wat huizen gebouwd.

IV

Ook voor de komende jaren zijn er nog veel bouwplannen op komst. Het meest in het oog springende project dat het eiland wellicht te wachten staat is het plan 'Stougjesdijk-Oost' waar 1800 woningen voor zijn ingetekend. In de volksmond wordt dat al Poortwijk IV genoemd, omdat het opnieuw een grote wijk is die aan Oud-Beijerland vast komt te liggen.

Net als de andere bouwprojecten in de Hoeksche Waard moet ook Stougjesdijk-Oost een duurzame wijk worden waar onder meer plaats is voor gasloos wonen.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen