Volledig scherm
De Heinenoordtunnel © ANP

OM in hoger beroep om snelheidsboetes op A29

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter, die in juli besloot dat tienduizenden automobilisten dit en vorig jaar ten onrechte een snelheidsboete hebben gekregen op de A29 bij Heinenoord. De kromming in de weg is daar volgens de rechter zo groot, dat er geen nauwkeurige snelheidsmeting kan worden gedaan.

Het OM begrijpt dat er twijfels zijn over de betrouwbaarheid van de snelheidsmeting, maar heeft ook veel vraagtekens over de metingen die eerder gedaan zijn om die kromming in de weg - bij de ingang Heinenoordtunnel, ter hoogte van hectometerpaal 14.7 - te bepalen. Daarom heeft ze nu een onafhankelijk meetinstituut gevraagd om nieuwe metingen te doen en eerdere metingen tegen het licht te houden. De uitkomst daarvan zal het OM betrekken bij de vervolgstappen.

In afwachting van het hoger beroep worden alle lopende beroepen in deze zaak bevroren. Ook stopt het Centraal Justitieel Incassobureau tijdelijk met het innen van openstaande verkeersboetes die voor deze locatie zijn uitgeschreven.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen