Zonder functionerende Heinenoordtunnel wordt het geen feestje om de Hoeksche Waard te bereiken of te verlaten. Wanneer tegelijk de Haringvlietbrug dicht is, raakt de verkeersader goed verstopt, vrezen ondernemers uit de hele regio.
Volledig scherm
PREMIUM
Zonder functionerende Heinenoordtunnel wordt het geen feestje om de Hoeksche Waard te bereiken of te verlaten. Wanneer tegelijk de Haringvlietbrug dicht is, raakt de verkeersader goed verstopt, vrezen ondernemers uit de hele regio. © Jeffrey Groeneweg

Ondernemers willen harde garanties: ‘Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel nooit tegelijk dicht voor verkeer’

Ondernemers in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee hebben er geen vertrouwen in dat de planning van de grootscheepse renovatie van Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel wordt gehaald. Zij willen daarom harde garanties dat beide ‘civiele kunstwerken’ nooit tegelijk in onderhoud of gesloten voor verkeer zijn. Ook voor ondernemers in de omliggende regio.

  1. Deze boswachters hebben geen bos maar een enorme rivierdelta vol vogeleilandjes in hun portefeuille
    PREMIUM

    Deze boswach­ters hebben geen bos maar een enorme rivierdel­ta vol vogelei­land­jes in hun portefeuil­le

    Het zijn boswachters zonder noemenswaardig bos, maar met een enorme rivierdelta vol unieke vogeleilandjes in hun portefeuille. Waar ooit zout water stroomde, bevindt zich nu een walhalla voor watervogels. Maar zonder het wakende oog en het handelen van de mannen en vrouwen van Staatsbosbeheer stort het sprookje dat rondom het Haringvliet en Hollands Diep is gecreëerd zomaar weer ineen.