Volledig scherm
Discotheek Alcazar in Puttershoek. © Qphoto

Ontwikkelaar Stebru koopt partycentrum Alcazar

Projectontwikkelaar Stebru uit Nieuwerkerk aan den IJssel heeft het Puttershoekse partycentrum Alcazar gekocht. De gebroeders Streefkerk van de voormalige iconische discotheek, sinds enkele jaren een zalencentrum en restaurant, hebben de koopovereenkomst getekend. Alcazar sluit over een jaar of twee de deuren.

Leen, Jacob en Jan Willem Streefkerk konden geen goede opvolger vinden om het partycentrum voort te zetten. Na veertig jaar gaan Leen en Jacob met pensioen en Jan Willem wil het niet alleen doen. De gebroeders zagen in woningbouwontwikkeling uiteindelijke de beste oplossing. ,,Er werd ons verteld dat de locatie erg geschikt is voor woningbouw, dus gingen we op zoek naar een geschikte partner die ons daarmee kan helpen en ook rekening houdt met gevoeligheden en de locatie’’, aldus Jacob Streefkerk. ,,Die partner vonden we in Stebru. Veel van de werknemers daar gingen vroeger stappen in de Alcazar.”

'Big bang'

Totdat Stebru woningen kan bouwen, blijft Alcazar gewoon in bedrijf. ,,Sterker nog, we willen juist die laatste jaren onze duizenden gasten extra verwennen. Het kaarsje gaat dus niet langzaam uit, maar we stoppen over een paar jaar met een big bang.’’

Bart van Veenendaal, hoofd Acquisitie van Stebru, laat weten dat de ontwikkelaar eengezinswoningen en appartementen op de plek van Alcazar wil bouwen. ,,Maar zover is het nog niet. Eerst moeten er nog allerlei procedures doorlopen worden. De gemeente denkt met ons mee en als het zover is, betrekken we de omgeving er ook bij.” 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard