Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Op korte termijn 200 sociale huurhuizen extra in Hoeksche Waard

De Hoeksche Waard wil op korte termijn 200 sociale huurwoningen aan het woningbestand van corporatie HW Wonen toevoegen. Daarnaast wordt bekeken of de woningcorporatie in de toekomst nog meer (sociale) huizen kan beheren.

Dat hebben HW Wonen, gemeenten en het huurdersplatform Hoeksche Waard met elkaar afgesproken. Deze afspraken moeten ertoe leiden dat de regio in de toekomst voldoende betaalbare en geschikte huurhuizen moet hebben.

Volgens de betrokken partijen zijn er dit jaar, meer dan voorheen, 'stevige afspraken' gemaakt over de combinatie van wonen met welzijn en zorg. Dat heeft alles te maken met het overheidsbeleid om mensen langer zelfstandig thuis te laten wonen. Daarom komt er onder meer een extra onderzoek naar de behoeften van bijvoorbeeld huurders met een lichte handicap of die alleen zelfstandig kunnen wonen met extra begeleiding.

Maar de - fysiek - meest in het oog springende afspraak die gemaakt is, gaat over de komst van tweehonderd sociale huurwoningen in de Hoeksche Waard. Deze moeten op korte termijn klaar zijn.

Daarnaast wordt gekeken of HW Wonen kan 'meedelen' in de wens van de Hoeksche Waard om tegen 2025 nog eens drieduizend woningen te bouwen.

Woonwethouder Piet van Leenen (SGP, Oud-Beijerland): ,,Voor de vitaliteit van ons eiland zijn deze woningen van groot belang.''

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

  1. Beleid OSV Oud-Beijerland leidt tot exit trainer Richard Koutstaal
    PREMIUM

    Beleid OSV Oud-Beijerland leidt tot exit trainer Richard Koutstaal

    Voor Richard Koutstaal zit zijn periode bij OSV Oud-Beijerland er over een paar maanden op. De 51-jarige trainer uit Spijkenisse is bezig aan zijn tweede jaar op sportpark Olympia. In zijn eerste seizoen vierde hij met OSV het kampioenschap in de vierde klasse. Op dit moment nemen de Oud-Beijerlanders plek vier in de derde klasse D in van het zaterdagvoetbal. Daarmee is zijn ploeg nog steeds in de race om, conform de doelstelling, voor het tweede jaar op rij te promoveren.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard