Volledig scherm
De burger van Dennie Soffree. © Privéfoto

Oud-Beijerlander Dennie Soffree bakt beste burger van Nederland

De lekkerste hamburger van Nederland komt uit Oud-Beijerland. De burger van Dennie Soffree, eigenaar van restaurant Soffree on fifty-four aan de Oostdijk 54 in het dorp, werd vanmiddag op de Horecava in Amsterdam uitgeroepen tot lekkerste van het land.

Quote

Wij houden het simpel

Dennie Soffree

Soffree had de hoop op de burgertitel al opgegeven toen alleen de hoofdprijs nog te verdelen was. Maar toen hij hoorde dat de jury zijn BZN-burger de allerlekkerste vond ging het dak er af. ,,We hadden dit totaal niet verwacht, maar dit moet absoluut gevierd worden’’, zegt de bedenker van de Burger Zonder Naam (BZN).

De burger, die uitsluitend is gemaakt met producten uit Oud-Beijerland, is goed in zijn eenvoud, zegt Soffree. ,,Veel mensen willen bijzondere burgers met veel ingrediënten. Wij houden het simpel. Ons brood komt van bakkerij Uljee, hier bij ons op de winkeldijk. De groenten van De Aubergine in de straat, onze kaas komt van Jaap Kaas en het gehakt van Slagerij Schipper. Allemaal uit Oud-Beijerland.

Soffree on fifty-four opende in oktober 2015 haar deuren. In het kleine pand is plek voor 26 personen. ,,Met een beetje schuiven kunnen we groeien tot 32. Maar die exclusiviteit is onze kracht. Dus ik denk niet dat we er een muur uitslopen om te groeien. We blijven doen waar we goed in zijn.’’   

Volledig scherm
Dennie Soffree met zijn team. © Privéfoto
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard