Volledig scherm
Stefanie Verrijp reageert verrast op de winst. © Spencer Lip

Oud-Beijerlandse Kinderopvang Kivido winnaar Hoeksche Pluim

De verrassende manier van werken en het combineren van innovatie met durf, hebben van Kinderopvang Kivido uit Oud-Beijerland tot winnaar van de Hoeksche Pluim gemaakt.

Op van de zenuwen keek directeur Stefanie Verrijp gisteravond op het slot van het Ondernemersgala lange tijd niet naar het beeldscherm waarop de naam van de winnaar zou verschijnen maar naar de grond. Tot ze wel opkeek, haar beeld zag verschijnen en met beide handen in haar krullenbol greep. ,,Dit is top'', stamelde de winnares die vorige week aan presentator Jan-Dirk Stouten had bekend zichzelf niet als zakenvrouw te zien.

Het noemen van Kivido als winnaar was de apotheose van een avond vol prijzen die tijdens het gala op partyschip Marina werden uitgereikt: de Startersprijs, de Retailprijs, de Social Impact Award en als slotstuk de Hoeksche Pluim. Jarenlang had iedere ondernemersclub zijn eigen feestje, maar dit jaar hebben Ondernemersvereniging Hoeksche Waard, Startersnetwerk Hoeksche Waard, Detailhandelsraad Hoeksche Waard en De Maatschappij voor Nijverheid en Handel er één groot feest van gemaakt.

Ezra Cosmetics

Dat feest begon al vroeg voor Ezra Cosmetics uit Oud-Beijerland dat sinds een jaar aan de Oostdijk in Oud-Beijerland een eigen zaak met verzorgingsproducten heeft. Juist vanwege haar creativiteit en strategische inzicht werd eigenares Ezra Vermeij onderscheiden met de Startersprijs. The L.E.S. Store, met modezaken in Numansdorp en Oud-Beijerland, kreeg de Retailprijs uitgereikt. ,,Dit is een retailer waar echt alles klopt'', prees juryvoorzitter Paul Konijnendijk. Eigenaresse Theresa Thurston gaf de eer van de winst meteeen ook aan haar, door familieomstandigheden afwezige, compagnon Mareille Bokhout. ,,Zij is de spreker van ons tweeën, maar namens haar wil ik iedereen bedanken voor deze mooie prijs. Ons team van verkoopsters, natuurlijk onze klanten en zeker ook onze families.''

Met het aanwijzen van Trix van Os als winnaar van de Social Impact Award, was het kwartet ondernemende vrouwen compleet. Van Os was weliswaar niet aanwezig, maar liet op beeld weten zeer vereerd te zijn met de toekenning.

Elke dag op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen