Volledig scherm
Mirjam de Ruiter heeft haar nieuwe hond. © Victor van Breukelen

Oud-Beijerlandse Mirjam de Ruiter blijft knokken voor diabeteshond

Oud-Beijerland Mirjam de Ruiter uit Oud-Beijerland waagt een tweede poging met haar crowdfunding actie voor een eigen diabeteshulphond. Mirjam is een diabetespatiënte en haar lichaam voelt de naderende ‘hypo’ ( een lage glucosewaarde) niet. De gevolgen: buiten bewustzijn raken, herhaaldelijke opnames in het ziekenhuis en niet meer zelfstandig kunnen wonen.

Een getrainde diabeteshulphond herkent de glucosewaardes van zijn baasje en geeft een signaal als ze afwijkend zijn. Mirjam: ,,Met de eerste crowdfundingsactie in 2016 heb ik het geld bij elkaar gesprokkeld om mijn diabeteshond te trainen. Vol goede moed zijn wij aan de groepstrainingen begonnen.”

In december 2016 sloeg de noodlot echter toe: Mirjam moest een levertransplantatie ondergaan na een gesprongen ader in haar milt, lever- en nierfalen. Na herstel en revalidatie kwam Mirjam erachter dat de trainingen niet meer werden gegeven in een groepsverband.

Voor de individuele trainingen moet ze nu een flink hoger bedrag neerleggen, een slordige 9.000 euro in vergelijking met 3.500 euro voor een groepstraining. ,,Daarom ben ik weer begonnen met de crowdfunding. Ik blijf knokken voor de kwaliteit van mijn leven.”

Doneren kan via: www.doneeractie.nl/een-nieuwe-kans-voor-mirjam-en-pip/-27538 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard