Volledig scherm
Dit jaar helpt dominee Robbemond in Myanmar. © World Servants

Oud-Beijerlandse zusjes bouwen kliniek in Andesgebergte

Zussen Anne Mae en Noëlle Ensing uit Oud-Beijerland bouwen in het Boliviaanse dorpje Cuevas aan een nieuwe kliniek. De komende weken stappen nog drie jongeren en de dominee van De Open Hof-kerk in het vliegtuig.

De jonge leden van de protestantse gemeente in Oud-Beijerland hebben zich ingeschreven als 'World Servants'. De bedoeling is helpen in arme gebieden van de wereld om de leefomstandigheden beter te maken.

De Oud-Beijerlandse zusjes zijn al flink bezig in het dorpje Cuevas, aan de voet van het Andesgebergte in het Zuid-Amerikaanse Bolivia. De kliniek die zij er mede bouwen, moet de gezondheidszorg in het gebied vooruit stuwen.

Over precies een week stapt ook Frank Robbertsen in het vliegtuig. Hij reist naar het zuiden om in Zambia klaslokalen te bouwen. Nienke van der Keur en Farah Bijl doen dat in augustus ook. Maar zij zorgen in Malawi, een paar honderd kilometer bij Robbertsen vandaan, voor een lesonderkomen.

Dominee Gertjan Robbemond van De Open Hof hielp vorig jaar in Malawi. Dit jaar reist hij naar Myanmar. Daar bouwt hij aan woningen voor ziekenhuispersoneel.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1498 stemmen