Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Oude vrouw bestolen met behulp van babbeltruc

Een bewoonster van een woning aan de Van Beethovenstraat in Numansdorp is slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een man slaagde er vrijdag tussen 12.00 en 12.30 uur in bij haar naar binnen te komen. Dat deed hij met een smoes over warm water. 

Vervolgens wist de dader uit het zicht van de bewoonster, die naar verluidt de 90 al ruimschoots is gepasseerd, te raken. Die kans greep hij aan door geld uit haar portemonnee te halen en vervolgens de woning te verlaten. Volgens de politie zou de dader een man van ongeveer 60 jaar zijn. Hij was gekleed in een bruin/gele jas.

Bijeenkomst

Babbeltrucs komen steeds vaker voor. De politie Hoeksche Waard en de gemeente Binnenmaas houden daarom op 26 maart een bijeenkomst om senioren bewust maken van de gevaren ervan. De bijeenkomst Senioren en Veiligheid is voor 70-plussers en wordt van 14.00 tot 15.30 uur gehouden in gebouw Concordia in 's-Gravendeel. Aanmelden per mail kan via gemeente@binnenmaas.nl of telefonisch bij de gemeente.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard