Volledig scherm
Leraren tijdens de vorige staking in Rotterdam. © ANP

Ouders steken stakende leraar hart onder de riem

Ouders van kinderen die op een christelijke school in de Hoeksche Waard les volgen, hebben van schoolbestuur CSG De Waard een mail gekregen met daarin een leeg 'pamflet'. Hierop kunnen ouders iets schrijven en dat donderdag en vrijdag, tijdens de landelijke staking in het basisonderwijs, overhandigen aan de leraar van hun kind.

In een bijgevoegde brief aan de ouders legt bestuursvoorzitter Bert Tuk uit dat hij 'volledig achter het doel van de staking staat', maar ook heeft besloten de scholen niet te sluiten. In de meeste groepen van de christelijke scholen wordt gewoon lesgegeven. 

Positief

,,Wij vínden het bovendien belangrijk om het onderwijs op een positieve manier in de schijnwerpers te zetten. Wij willen, naast actievoeren, óók laten zien hoe leuk het is om in het onderwijs te werken. Wij willen laten zien dat we er zijn voor de kinderen. Wij willen ons elke dag opnieuw inzetten om er voor de kinderen de leukste, boeiendste en meest leerzame tijd van hun leven van te maken. Daarvoor zijn wij het onderwijs in gegaan'', meldt hij.

Quote

Wij willen, naast actievoe­ren, óók laten zien hoe leuk het is om in het onderwijs te werken

Bert Tuk

Ouders kunnen het 'pamflet' printen, volschrijven en donderdag of vrijdag overhandigen.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen