Kersen plukken bij de Kikkershoek.
Volledig scherm
PREMIUM
Kersen plukken bij de Kikkershoek. © Jeffrey Groeneweg

Overal kersen in de Hoeksche Waard, maar ook veel afsluitingen: ‘Seizoen naar de knoppen’

De kersen komen van het land en gaan rechtstreeks naar het stalletje van de Kikkershoek in Mijnsheerenland. Gelegen langs de N489, de drukke provinciale weg in de Hoeksche Waard. Door de wegafsluiting op en rond deze weg is het echter stil op het asfalt. De Kikkershoek is slecht bereikbaar. ,,Ons kersenseizoen is naar de knoppen.’’

 1. Clown Jopie en Tante Angelique hebben dankbaar publiek: ‘Kinderen zijn niet met ellende in wereld bezig’
  PREMIUM

  Clown Jopie en Tante Angelique hebben dankbaar publiek: ‘Kinderen zijn niet met ellende in wereld bezig’

  Clown Jopie en Tante Angelique brengen hun fratsen, grappen en grollen in een tijd dat het lachen je makkelijk zou kunnen vergaan. Ga maar na: het coronavirus, de Russisch-Oekraïense oorlog en stijgende energieprijzen zijn niet bij uitstek inspiratiebronnen voor een lolbroek om eindeloos gebbetjes over te maken. Maar met kinderen als publiek valt hun repertoire altijd op vruchtbare aarde. Ook nog na zoveel jaar.
 2. Werk aan weg geeft kersentelers Hoeksche Waard grote zorgen: ‘Óns seizoen begint en we zijn onbereikbaar!’
  PREMIUM

  Werk aan weg geeft kersente­lers Hoeksche Waard grote zorgen: ‘Óns seizoen begint en we zijn onbereik­baar!’

  Commotie én zorgen rondom het groot onderhoud op en rond de N489. Inwoners vrezen onveilige verkeerssituaties voor kinderen die naar school fietsen. En kersenboeren zijn bang dat ze de kersen in hun korte seizoen moeilijker aan klanten gesleten krijgen nu ze een stuk lastiger bereikbaar zijn. ,,Werk je heel 't jaar hartstikke hard, zijn je kersen klaar, word je van de buitenwereld afgesloten.”