Volledig scherm
De Blije Beijerlanders met de cheque na de Lesnacht op het Hoeksch Lyceum. © Roparunteam Blije Beijerlanders

Overleden leerlinge herdacht tijdens Lesnacht

Leerlingen en docenten van het Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland hebben tijdens de Lesnacht de overleden Mycka Wildenberg uit mavo 4 herdacht. Het meisje overleed afgelopen woensdag op 16-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor. De Lesnacht leverde 6.186 euro op voor roparunteam de Blije Beijerlanders.

Dit team met alleen maar vrouwen, waaronder drie docenten van het Hoeksch Lyceum, doet in het pinksterweekend half mei voor het eerst mee aan de estafetteloop van Parijs naar Rotterdam, juist om geld in te zamelen voor mensen met kanker. ,,We zullen dan ook even stilstaan bij Mycka. De Blije Beijerlanders zullen de roze bandjes ook tijdens de Roparun dragen’’, laat het roparunteam weten.

Mycka Wildenberg was al lange tijd ziek en uiteindelijk uitbehandeld. Na haar overlijden ging de vlag op het Hoeksch Lyceum halfstok.

Bij de opening van de Lesnacht, waarbij leerlingen in de nacht van vrijdag op zaterdag op het Hoeksch Lyceum bleven en allerlei workshops volgden, vertelde de mentor van Mycka namens haar vriendinnen iets over haar. Ook was een filmpje met fragmenten uit haar leven te zien.

Roze bandje

De vriendinnen gaven iedereen die aanwezig was een roze bandje met de tekst ‘C’est la vie – Mycka’, oftewel: zo is het leven. De Blije Beijerlanders toonden hun medeleven: ,,Zo is het leven, maar wat een oneerlijk en hard leven.’’

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard