Volledig scherm
Mensen stappen in de bus op busstation Heinenoord © VICTOR VAN BREUKELEN

'P+R bij busstation Heinenoord om over te kunnen stappen'

PollParkeerplaatsen bij belangrijke knelpunten in het openbaar vervoer raken in Rotterdam voller en voller. Het geeft het belang aan van een goede ov-verbinding voor forenzen. Maar in de Hoeksche Waard ontbreekt juist zo'n groot P+R-terrein. ,,Het wordt nu wel tijd.''

Om files te vermijden stappen honderden, zo niet duizenden Hoeksche Waarders dagelijks in de bus bij busstation Heinenoord. Van daaruit reizen ze naar Zuidplein en dan weer verder naar hun werkplek in Rotterdam, of elders in het land.

Overstappen op bus

poll

Een P+R in Heinenoord is hard nodig

  • Ja (97%)
  • Nee (2%)
  • Neutraal (2%)
510 stemmen
Volledig scherm
Een reiziger op busstation Heinenoord © ANP

,,Maar het grootste probleem is om in Heinenoord te komen'', zegt Tim Katan (42) uit 's-Gravendeel. ,,Het wordt echt tijd dat we daar een goed P+R-terrein krijgen waar mensen hun auto neer kunnen zetten en dan overstappen op de bus.'' Simone de Waal (38) uit Strijen heeft hetzelfde probleem. ,,De wil om het ov vanuit de Hoeksche Waard te pakken is er. Alleen de voorzieningen om dat ook in de praktijk te brengen niet.‘’

Al ruim twee jaar ontbreekt het in de Hoeksche Waard aan een degelijke overstapplaats van de auto naar de bus. Ook Reizigersoverleg Hoeksche Waard Goeree-Overflakkee komt tot die conclusie. Eind november stuurde het de provincie een brief waarin werd opgeroepen haast te maken met de aanleg van een P+R bij het grote busstation in Heinenoord.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard