Volledig scherm
De nieuwbouw van Euroma in Zwolle. © Frans Paalman

Panden van Euroma gaan tegen de vlakte, verhuizing komt dichterbij

De panden waarin kruiden- en specerijenproducent Euroma in Puttershoek gevestigd is, zullen later dit jaar verdwijnen. Zodra de huurder is vertrokken, wil Suiker Unie de gebouwen slopen.

Dat zegt Paul Hagens, manager terreinontwikkeling bij Suiker unie. In opdracht van de suikerproducent, eigenaar van de grond en de gebouwen, heeft adviesbureau Peutz eind vorig jaar bij de gemeente een vergunning aangevraagd voor de sloop van de bedrijfspanden aan de Weverseinde 343. Het gaat hierbij om de kantoorgebouwen langs de dijk, waaronder een voormalig directeurswoning van de bietenverwerker, en twee van de drie fabriekshallen. Ook de palletopslag achter het terrein verdwijnt.

De grote loods langs de kade blijft vooralsnog overeind. Hierover is nog geen beslissing genomen.

Piet Westdijk, voormalig locatiebeheerder van de suikerfabriek, geeft aan dat er ook een groot risico zit aan het slopen van deze loods. ,,De kademuur van de haven zit verankerd aan de fundering van de loods'', zegt Westdijk. ,,Als je de fundering van de loods wil slopen, moet je eerst voorzieningen treffen.''

Zwolle

De loods en de andere gebouwen aan de Weverseinde 343 worden gehuurd door Euroma, het voormalige Intertaste. Kruiden- en specerijenproducent Euroma maakte in 2018 bekend de productie te verhuizen naar een nieuw pand in Zwolle. Hoewel het bedrijf eind 2019 uit Puttershoek wilde vertrekken, is er meer tijd nodig.

Als de huurder vertrokken is en de vergunning daadwerkelijk is goedgekeurd, kan wat Hagens betreft de sloop beginnen.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen