Volledig scherm
De huidige parkeerplaats van Natuurmonumenten in Nieuwendijk. © Google Streetview

Parkeerproblemen voor bezoekers Tiengemeten binnen maand opgelost

De parkeerproblemen in Nieuwendijk voor bezoekers van Tiengemeten worden deze week aangepakt. Dat zegt Natuurmonumenten.

Na een laatste controle op de aanwezigheid van broedvogels in natuurgebied Tiendgorzen, naast het huidige parkeerterrein voor de pont naar Tiengemeten, gaat de schop in de grond. Eind mei moet de vernieuwde parkeerplaats klaar zijn.

Het aantal parkeervakken wordt verdubbeld van 150 naar 300 en het geasfalteerde terrein krijgt ook een verbeterde uitstaling. Daarnaast wordt het makkelijker om vanaf het parkeerterrein naar de natuur van de Tiendgorzen te wandelen.

Renovatie

Met de renovatie van de parkeerplaats gaat een grote wens van de bewoners van het dorp Nieuwendijk in vervulling. Want al jaren wachten ze op extra plaats voor de 50.000 mensen die jaarlijks hun auto in het dorp stallen om via de pont het natuureiland Tiengemeten te bezoeken. ,,Een structurele oplossing was essentieel'', zegt een woordvoerster van Natuurmonumenten, die eigenaar is van Tiengemeten.

Zoals wel vaker moet het eerst slechter worden voordat er verbetering zichtbaar is. Zo rijden de vrachtauto's tot 30 april over de Nieuwendijk en de Jan Vollaarsweg naar het parkeerterrein. Verkeersregelaars houden daarbij toezicht op de andere verkeersstromen.

Natuurmonumenten ziet af van een tijdelijke weg langs de Oosterse- en Westerse Laagjes omdat het meer ziet in een extra ontsluiting van Tiengemeten via het water.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen