Volledig scherm
Paul Rijken in het Oudeland van Strijen. © Qphoto

Paul Rijken (CDA): 'Breng bouwprojecten goed in kaart'

Raadslid Paul Rijken (CDA) wil dat woningzoekenden in de Hoeksche Waard in een oogopslag kunnen zien waar er op het eiland wordt gebouwd, wat voor soort huizen er komen en wanneer de woningen worden opgeleverd.

Volgens hem stagneert de doorstroom vooral vanwege onduidelijkheid over de bouwprojecten. ,,Jongeren willen graag hun eerste huis kopen en ouderen willen naar een woning waar ze oud kunnen worden. 

De wil is er, maar er zijn te veel vragen over de stand van de bouwprojecten waardoor mensen de stap toch niet zetten'', zegt Rijken. ,,Een duidelijk en actueel overzicht van alle projecten is daarom noodzakelijk.'' Hij roept wethouder Piet van Leenen (wonen) op om zoiets op te zetten. ,,Als jongeren te lang moeten wachten op hun woning vertrekken ze uit de Hoeksche Waard. Dat gaat uiteindelijk weer ten koste de levendigheid in het gebied. Dat kunnen we hiermee onder meer voorkomen.''

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen